قالیباف:تعداد قوانین را از ۱۲/۵ هزار به ۳ هزار کاهش میدهیم
- شناسه خبر: 38971
- تاریخ و زمان ارسال: 22 اردیبهشت 1404 ساعت 10:57
- منبع: خبرگزاری تسنیم

به گزارش پایگاه خبری رصداخبار، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی که به همت بنیاد علوی برگزار شد، با تأکید بر جایگاه والای کار در شخصیت و حیات انسانی اظهار داشت: کار جوهره انسان است؛ حیات، زندگی، معنویت، مادیات و شخصیت انسان در گرو کار است؛ آن هم کاری که در خدمت جامعه و بهویژه اقشار مستحق باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از محرومان بهواقع مستضعف نیستند بلکه از فرصت بالفعلسازی ظرفیتهای بالقوه خود محروم ماندهاند، افزود: گاهی خود ما مسئولان عامل این استضعاف هستیم؛ زیرا نتوانستهایم شرایط بروز استعدادها را فراهم کنیم. تسهیلگری، مجاهدتی است که اجازه نمیدهد یک جوان شهرستانی مستعد به دلیل مشکلات مالی، از بروز ظرفیتهای خود باز بماند.
قالیباف با اشاره به تجربه شخصی خود در امر مدیریت گفت: یکی از چالشهای اساسی ما در کشور، کاهش یا حذف مشارکت واقعی مردم در پدیدههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. ما در دوران دفاع مقدس موفق بودیم، چون مردم را وارد میدان کردیم؛ جوانان از پشت میز مدرسه مستقیم به جبهه رفتند و تنها پس از یکسال از دل همین مردم یگانهایی شکل گرفت که امروز به عنوان افتخار دفاع مقدس شناخته میشوند.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه در موضوعات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی تنها زمانی میتوان به موفقیت دست یافت که کار به مردم سپرده شود، خاطرنشان کرد: هر جا کار به سیستم دولتی واگذار شد، نتیجه شکست بوده است؛ چراکه این سیستم دیر یا زود دچار فساد میشود.
وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند یک نهضت مردمیسازی هستیم. هرجا که مردم را کنار گذاشتیم، توفیقی به دست نیامد. اگر خواهان «ایران قوی» هستیم، باید «خانواده ایرانیِ قوی» داشته باشیم، زیرا بنیانهای یک کشور قوی در بستر خانوادههای توانمند و سالم شکل میگیرد.
قالیباف با انتقاد از تمرکز صرف بر امکانات و منابع مالی برای حل مشکلات گفت: داشتن پول و اعتبار لزوماً منجر به حل مسائل نمیشود. در نیمه اول دهه 80 درآمد سالیانه کشور بین 17 تا 20 میلیارد دلار بود و در مقطعی این رقم به 119 میلیارد دلار رسید اما این رشد درآمدها نه موجب رشد اقتصادی شد و نه کاهش تورم، زیرا مشکل اصلی در اراده، تفکر و نبود کار جمعی است.
وی ضمن اشاره به آسیبهای دوقطبیسازیهای کاذب در فضای کشور تصریح کرد: تا زمانی که تکلیفمان با مفاهیمی چون تولید و توزیع ثروت مشخص نباشد و دچار جدلهای سطحی باشیم، نمیتوانیم در عمل موفقیتی کسب کنیم. باید رویکردهایمان را اصلاح کنیم.
رئیس مجلس در پایان گفت: مجلس شورای اسلامی در راستای کاهش بوروکراسی و تنقیح قوانین، برنامه دارد تعداد قوانین موجود را از 12 هزار و 500 مورد به 3 هزار قانون کاهش دهد. همچنین تأکید ما بر این است که مردم در فرآیند قانونگذاری نقش و حضور مؤثر داشته باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تجربه همه نخبگانی که با هم کار میکردیم و تجربه هزاران نفر از کسانی که تسهیلگری کردهاند، باید مورد توجه ما قرار گیرد. ما آزمون و خطا کردیم و امروز دیگر حق نداریم این آزمون و خطا را ادامه دهیم؛ نه اینکه حق نداریم، فرصت هم نداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ما نمیتوانیم در ابعاد مادی و معنوی به محله و منزل و خانواده بی تفاوت باشیم. مسجد و مدرسه و در نهایت فضای مجازی و سکوها هم باید مورد توجه قرار گیرد. در همین نهضت مدرسهسازی یک مسئولیت جدی را بنیاد مستضعفان گرفته است.
وی ادامه داد: در هر منطقهای محله، منزل، مدرسه، مسجد و مجازی باید در کنار هم قرار گیرند. همه این ها با یکدیگر می توانند یک هم افزایی بزرگ ایجاد کنند. این کار برای ما تولید فرهنگ، ثروت، منزلت و قدرت و معرفت میکند.
قالیباف بیان کرد: اگر میخواهیم کشوری مستقل باشیم، باید مولد باشیم. وقتی میخواهیم مولد باشیم، باید قدرت، ثروت و معرفت و منزلت تولید کنیم. این چرخه ای که به آن اشاره کردم، در روستا و شهر نمی شود، بلکه در همه جا می شود و هیچ فرقی با هم نمیکند؛ هرجا که روابط متقابل بین انسان و مکان هست، یعنی هر کجا انسانی مکانی انتخاب کرده و آنجا زندگی میکند، این چرخه در آنجا مستتر است.
رئیس مجلس افزود: تسهیل گری و بسترسازی بسیار مهم است. در همه این فعالیت ها باید مردم لحاظ شوند و مردم این کار را انجام دهند. شرکتهایی که می توانند شرکت – پروژه و شرکتهای سهامی عام پروژه باشند و در بورس یا بیرون بورس بوده و مردم در آنجا دخیل باشند، شرکتهایی که افراد حق مدیریتی شان بر حق مالکیتی شان بچربد و سهم مدیریتیشان 70 یا 80 درصد و سهم مالکیتیشان 10 درصد باشد و نخبگان آنجا را مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: این فرصت در بنیاد مستضعفان فراهم است. گاهی اوقات جوانان به بنده می گویند که آقای قالیباف ما را به جایی معرفی کن تا مشغول به کار شویم؛ بنده به آنان می گویم که اول بگویید که کار میخواهید یا شغل؟ آنان می گویند چه فرقی دارد که می گویم خیلی فرق میکند و اصلا ماهیت کار و شغل متفاوت است.
قالیباف اظهار کرد: کار، جوهره، حیات، شخصیت، هویت و منزلت انسان است. اما شغل، کار نیست. به هر صورت باید سرمایههای حبسشده مردم را با تضمین امنیت آن، وارد چرخه سرمایهگذاری کشور کنیم.
انتهای پیام/